Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Piselli e melone con prosciutto (doperwten met meloen en rauwe ham)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr verse doperwten
½ meloen
2 eetl olijfolie (Bertolli)
50 gr in reepjes gesneden bacon of ontbijtspek
1 teentje fijngehakte knoflook
3 blaadjes fijngesneden salie
zout en versgemalen zwarte peper
een scheutje bouillon (Spar)
300 gr dungesneden Parma ham
gefrituurde salieblaadjes

Bereiden

Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en de bacon of ontbijtspek samen met de salie. Voeg de doperwten erbij en schud even om.
Op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper. Blus het geheel af met een scheutje bouillon en laat het op een matig vuur bijna gaar worden.
Hierna het doperwtenmengsel laten afkoelen.
Van de meloen kleine balletjes scheppen met een klein aardappelboortje en dit toevoegen aan het doperwtenmengsel. De salieblaadjes in hete olie frituren en op keukenpapier uit laten lekken.
De Parma ham op gekoelde borden rangschikken, bestrooien met het doperwtenmengsel en garneren met de gefrituurde salieblaadjes.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade met druiven en gerookte kip
Antipasto Pasta Genova ( 4pers)
Lasagne van Buggenummer Muuskes(10 pers.)
Salade uit Nice in een deegbakje
Bouillon (6 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes